I påskeferien besøgte vi svenske belgier folk...

Vi startede med at besøge Helèn Johansson. Hun havde hjulpet os med at få weekendens besøg arrangeret og startede med at byde os velkommen og vise hendes belgiere og ardennere frem. Hun fortalte, at hun bruger  hestene til både kørsel og ridning. Efter dette fik vi en dejlig frokost.

Det næste besøg var hos Thomas og Jessica. Her var vi også meget velkomne. Familien ville gerne vise alle deres belgiere frem. Thomas fortalte,  at han for nylig havde købt den blå hingst Orlando Van`t Zevekoot, som har opnået kåring med 8 point i Randers her i 2016. Familien forventede, at 2 af deres hopper skulle have føl her i år. Thomas viste os hans skov maskine, hvor han normalt har 3 heste spændt for, når han tager i skoven og arbejder. Det giver meget mindre skader i skovbunden, og man kan køre på steder, hvor det vil  være svært for maskiner at komme frem.
Vi blev inviteret på hestevognstur ud i skoven. En dejlig lang tur, hvor vi bla. kørte forbi det sted, hvor Thomas læsser træ ud. Sikke mængder den mand kan få ordnet over et par måneder.
Turens yderste punkt var et natur reservat, hvor man kunne se Bexells talende sten. Disse sten er en større samling med indridsede navne og tænketekster. Thomas spændte vognen fra, og vi gik alle ned i en dal, hvor der var rigtig mange af disse sten. Hestene blev trukket med, og det var jo ingen sag for dem, man kunne tydelig se, at de plejede at være i skoven.
Efter denne fine tur fik vi kaffe og så mange fine diplomer, præmier mv. inde i deres stue. Vi fik også en bog med hjem, der fortæller om Äskhults by, hvor Thomas og Jessica også arbejder med hestene.

Det var så tid til at køre mod pensionat Frillesberg, hvor vi skulle overnatte. Et lille hyggeligt sted med fin service. Vi fik bestilt aftensmad og gik tidlig i seng oven på en lang dag.

Dagen efter skulle vi mødes med Thomas. Han og Jessica havde arrangeret, at vi på vej hjem skulle ind og besøge Anna Karin Andersen. Vi havde hilst på hende i Randers til kåring, men ikke nået at lave aftale om besøg.
Anna Karin havde 3 fine belgiere, 2 hopper og en vallak. Hun brugte dem til avl og kørsel. Vi så også hendes vogne og stalden. Her blev vi budt på eftermiddags kaffe, inden vi satte kursen mod Helsingør.

To dage og 1220 km ikke så mærkeligt at vi var trætte bagefter, men samtidig en stor oplevelse rigere. Vi er virkelig imponeret over svenskernes heste og familiernes gå på mod med at få brugt deres heste flittigt i både avl og kørsel mv.
Som tak for gæstfriheden fik familierne en Anton Berg guldæske pakket sammen med Tuborgs påskebryg, en virkelig stor glæde. Flere have smagt "nydelsen" i Randers ved tidligere lejligheder.