På tur til Norge med MKS og ThKS. 11. - 13. maj 2012.

Vi har i år haft mulighed for at komme op og se ardennerheste i arbejde i Norge sammen med 45 andre interesserede hestefolk. Turen var arrangeret af Erling Larsen MKS og Calle Jonassen Th. KS.
Første dag gik turen til Tomb Landbrugsskole i Råde, hvor Jørgen Kvarme(kendt for opvisning med ardennere på landsskuet og en Søren Rye udsendelse på DR1) er underviser. Vi så skolen og flere forskellige landbrugsredskaber hjemme i privaten tæt derved.
2. dag kørte vi til Stange og 120 km nord for Oslo og besøgte Fokhol Gård, som er en gammel fattiggård, der er købt af kommunen af 3 familier og lavet om til en kombineret økologisk gård , hvor store dele af jorden dyrkes med ardenner heste, og hovedbygningen er lavet om til gæstgivergård med plads til ca. 35 overnattende.
Sidste dag og på vejen hjem  kørte vi til Tønsberg, hos Inge Astrid og Arild Tohn.  Der kørte vi igennem noget rigtig flot natur nordvest for Oslo. Hos Arild så vi, hvordan han udførte de forskellige tømmerkørsels opgaver samt alle hans forskellige samlede hesteredskaber.